Deze winterjassen worden de komende winter hot and happening | Marie Claire

2021-11-29 07:55:59 By : Mr. Wallace Peng

De dagen worden korter en de temperaturen dalen: de winter komt eraan. En dat betekent dat we weer op zoek moeten naar een lekkere warme winterjas. Zie je door de bomen het bos niet meer? We zetten de winterjassen op een rij die (letterlijk) hot and happening zijn deze winter.

Maar eerst: waarom is een goede winterjas zo belangrijk? Het is toch helemaal niet zo koud in Nederland? Een winterjas is niet alleen bedoeld om je lekker warm te houden. Zo is een goede jas in de winter vooral wind- en waterdicht; iets wat we goed kunnen gebruiken in ons frisse landje. Onze winters staan ​​bekend om het milde klimaat - het is vaak nat en winderig. Tijd voor een goede winterjas!

Fleur je dagen op door wat meer kleur aan te brengen!

In het najaar zien we deze jas veel: een shacket. Shackets zijn jasjes die eruitzien als een dikkere blouse. Er is een borstzak (of twee) en de jas heeft een kraag en soms zelfs een capuchon. Het grootste verschil met een 'gewone' winterjas is dat ze vaak iets minder dik zijn. Dat maakt niet uit, want het betekent wel dat je er toch een lekker warme trui onder kunt dragen. Of een mooi oversized pak, iets wat we deze winter veel zien in de wintercollecties.

Een bericht gedeeld door Closed Official (@closedofficial)

Een van de tijdloze winterjassen die we dit koude seizoen zien is de teddy coat. Wie houdt er niet van een lekker zachte en modieuze teddy jas? Het grote voordeel van teddy jassen is dat ze makkelijk te combineren zijn in verschillende soorten looks en dat ze ontzettend zacht zijn. Het moet wel, want het wordt vergeleken met de vacht van een teddybeer! Combineer een teddy coat met een stoere jeans en een paar Dr. Martens of met een mooie winterjurk en een paar loafers. Teddy jassen zijn verkrijgbaar in verschillende natuurlijke tinten, zoals bruin en beige.

Een bericht gedeeld door JULIA (@juliacourtesoff)

Een trend die wat weg heeft van de kortere pufferjacks is die van het dekenjack of gewatteerd jack. Deze jacks zijn eigenlijk de langere versie van een pufferjack. Meestal komt zo'n jasje tot of over de knieën en is gemaakt van een heerlijk warme stof zoals wol of plaid. Deze winter kun je kiezen uit mooie effen dekenjassen of uit langere jassen met een ruitjesprint of meerdere kleuren. Draag zo'n jasje bij een jurk of een nette look bij een rok en blouse of ga voor een mooie combinatie met een flared pantalon en een paar laarzen met hakken.

Een bericht gedeeld door Caroline Daur (@carodaur)

Ben je op zoek naar een écht warme winterjas die er ook nog eens geweldig uitziet en het liefst een tikkeltje tijdloos is? Grote kans dat je heel blij wordt van een lammy coat. Lammy coats, ook wel shearling coats genoemd, zijn jassen die we al sinds de jaren 60 zien. Ze zijn warm, hip en kunnen met de juiste verzorging jaren mee. Er zijn een heleboel coole vintage exemplaren te vinden als je er een beetje goed uitziet. Natuurlijk kun je ook zeker slagen in het nieuwe assortiment winterjassen, want voor dit jaar vind je daar heel veel lammy coats. Je kunt Lammy coats in elke look dragen, zowel formele als informele outfits.

Een bericht gedeeld door Benthe Liem 🦂 (@bentheliem)

Hoewel we de laatste jaren groot fan zijn van de lange winterjassen trends, zien we deze winter een hele opvallende trend, namelijk die van de cropped winterjassen. Kortere winterjassen zijn kortere modellen die soms zelfs tot boven de navel reiken. Dat betekent niet dat je een blote buik eronder moet hebben (dat zou in de winter iets te koel zijn). Kortere winterjassen staan ​​erg goed op high waist broeken en rokken en zelfs op een mooie winterjurk! Ga voor een cropped gewatteerd jack of kies voor een cropped shacket.

Een bericht gedeeld door Amy Shaw (@amyfuchsia)

Eindelijk een hele leuke trend voor winterjassen deze winter. Wat dacht je van een cape of poncho als winterjas? Deze items kunnen nooit helemaal ontbreken in de wintercollecties. Sommige jaren zijn ze echter iets populairder dan andere. Voor de komende winter is er weer volop keuze in capes en poncho's. Ga je voor een lammy cape of toch liever een kleurrijke poncho? Binnen deze trend voor winterjassen zijn vooral veel natuurlijke tinten te ontdekken.

Een bericht gedeeld door 𝔛 (@xeniaadonts)